Storyworld är ett produktionsbolag med säte i Stockholm och Köpenhamn. Med berättelsen i fokus arbetar vi på att utveckla originella idéer och koncept för film, TV och internet. Med noga genomarbetade manuskript ser vi till så att idéerna överlever hela vägen, med full kraft, fram till publiken.

Storyworld drivs av två vänner med olika utblick och olika kompetenser:

MELKER SUNDÉN

Som manusförfattare har han varit verksam i snart tjugo år och skrivit både för scen, film och TV. Som producent och regissör har han gjort reklamfilm, dokumentärer och spelfilm; däribland Norra station Blues, om Owe Thörnqvist samt den animerade filmen/TV serien MELKER, (se trailer).

Melker Sundén håller även föredrag om film och kurser i manusskrivande. Sedan 2011 driver han Stockholm Film Academy – ett projekt för att lära unga hur man skriver manus och skapar film på riktigt.

BENGT PERSSON

Utbildad i ”Film Production” på New York University. Direkt hemkommen till Sverige jobbade Bengt på Sven Nykvists spelfilm Oxen. Därefter följde tjugo års erfarenhet av prisvinnande internationellt reklamarbete som Art Director, Creative Director och regissör.

Efter många år som omtyckt skribent och idékläckare åt många projekt och filmer, har Bengt Persson nu tagit steget över till dramaregi och produktion.